2 листопада 2021 р.

Покликання бути вчителем

Усяким людям всякі є дари:
Одному – ясний, сильний ум,
Що не знаходить в світі пари;
Другому – рій крилатих дум,
Що, мов орли, летять за хмари;
Ще іншим – руки золоті:
Що очі бачать, руки вдіють.
Який же дар дістали ті,
Що так дітей учити вміють?
Мені здається, в скарбі тім
Любові найбільше дісталося їм.

Іван Франко


Про Людину, якій дісталося багато любові від дітей і батьків, хочеться сьогодні розповісти. Це вчитель початкових класів Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №1 Лариса Віталіївна Коверзнєва.

Для неї бути вчителем – мрія з дитинства. Ще маленькою їй подобалося навчати подруг, виставляти їм оцінки, вести «класний журнал». До закінчення школи питання «Ким бути?» і «Де вчитися?» практично були вирішені... Ларисі Віталіївні дуже пощастило: у своєму житті вона зустріла немало вчителів, які допомогли їй обрати правильний життєвий шлях. Вона взяла від них найкраще і постійно втілювала набуті знання у свою діяльність.


Опубліковано у 
"Голосі Баштанщини" 43 від 30 жовтня 2021 року

Друзі! Щоб першими читати важливі публікації у районній газеті, запрошуємо вас передплатити "Голос Баштанщини" (за цим лінком)! 


І мрія її здійснилася в 1988 році, коли закінчила Миколаївський педагогічний інститут ім. В.Г. Бєлінського. З того часу Лариса Віталіївна – учитель. Почалися трудові будні у рідній школі, де вона працює ось уже 34 рік...

Вона часто задумується: чому одні, прийшовши працювати в школу, не витримують довго і знаходять інше місце роботи, а інші, як вона, все життя щоденно поспішають такою знайомою стежинкою до рідного порогу?

Мабуть, тому, що учитель – це не просто професія, це – покликання. І треба надзвичайно любити дітей, вірити, що кожен талановитий по-своєму, віддавати їм серце і душу.

Лариса Віталіївна пам’ятає обличчя всіх своїх учнів. Кожного дня, йдучи на роботу, вона знає, що її чекають посмішки дітей, їх голоси, допитливі очі. І щодня вона з ними вчиться, радіє їхнім успіхам і досягненням. Цього вчителька і прагнула...

 Справді, знайти особливий підхід до кожного, розкрити творчий потенціал учня, опрацювати запланований матеріал, підтримати дисципліну, справедливо оцінити та ще й зробити урок цікавим і захоплюючим – це, якщо замислитись, далеко непроста справа!

З такою вчителькою батьки спокійні за майбутнє своїх дітей.

У ці теплі осінні дні трудовий колектив Баштанського опорного закладу ЗСО №1 вітає Ларису Віталіївну з ювілейним днем народження.

Хай доля буде, як волошки в житі,
Хай обминає горе і біда,
Від сонця – золота, а від небес – блакиті,
Душа хай вічно буде молода.


Трудовий колектив 
Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №1


Немає коментарів:

Дописати коментар