18 березня 2024 р.

Захист від торгівлі людьми на Миколаївщині: Інспектори праці активно інформують громадян

На Миколаївщині тривають активні заходи з метою запобігання та протидії торгівлі людьми в рамках Оперативного плану заходів ЕМРАСТ по боротьбі з цим злочином на 2024 рік. Ця важлива ініціатива спрямована на захист громадян від потенційної небезпеки потрапляння до трудового рабства та забезпечення безпечного працевлаштування. Інспектори відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Миколаївській області активно інформують та консультують місцеву громаду.

Фахівці надають роз'яснення щодо прав та обов'язків громадян у сфері працевлаштування, а також процедур, якими можна користуватися в разі порушення прав. 

На завершення кожного інформаційного заходу, учасники отримують інформаційні матеріали відповідного спрямування включаючи брошури з корисною ілюстрованою інформацією та контактами для звернення в разі потреби.

Ці заходи є необхідною складовою боротьби з торгівлею людьми та захисту прав людей на Миколаївщині. Діяльність інспекторів, спрямована на освіту та інформаційну підтримку громадян, допомагає зменшити ризики та підвищує готовність місцевого населення до захисту від торгівлі людьми. Разом з цим, ця робота сприяє зміцненню правової культури та свідомості важливості боротьби з цими злочинами в суспільстві.


Дмитро КУРУЧ,
головний державний інспектор
Південного міжрегіонального управління
Державної служби з питань праці

Немає коментарів:

Дописати коментар