13 жовтня 2023 р.

У м. Баштанка підприємців торгівельної галузі інформують з питань трудового законодавства

У рамках посилення заходів з легалізації зайнятості населення в Миколаївській області було проведено інформаційне відвідування магазину ТОВ "Копілка" в м. Баштанка, спрямоване на підвищення обізнаності робітників щодо їх трудових прав та важливих аспектів, пов'язаних із законністю трудової діяльності.

Під час цього інформаційного заходу інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Куручем Дмитром було надано робітникам магазину вичерпну інформацію щодо останніх змін у трудовому законодавстві та перевагах, які вони можуть отримати, працюючи на підприємстві офіційно працевлаштованими.

Інспектором Управління інспекційної діяльності у Миколаївській області було проінформовано працівників магазину про їхні права та соціальні гарантії, надано консультації з питань трудових відносин. Також були роздані інформаційні буклети, які містили корисну інформацію для робітників магазину.

Серед головних питань, які були висвітлені під час консультаційного інформування працівників у сфері торгівлі були: порядок укладення трудового договору, встановлення випробувального терміну для різних категорій працівників, регулювання тривалості робочого часу та правила організації відпочинку, право на щорічну оплачувану відпустку, можливість роботодавця не виплачувати заробітну плату та порядок вирішення таких ситуацій, умови розірвання трудового договору.

Ця інформаційна ініціатива спрямована на покращення умов праці та підвищення правової обізнаності робітників, зменшення ризику незадекларованої праці та забезпечення більш справедливих і стабільних трудових відносин у торгівельній галузі.

Дмитро КУРУЧ,
головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління 
Державної служби з питань праці

Немає коментарів:

Дописати коментар