6 грудня 2021 р.

Щаслива учительська доля корінної баштанчанки

Щоб по-справжньому зрозуміти, як живеться людям у тому чи іншому місці, кажуть, треба  серед сотень-тисяч виокремити тих, кого знаєш не один рік, без кого важко уявити не лише свята, а й будні. Щедра Баштанщина  знана  міністрами, режисерами, художниками, спортсменами, письменниками... У краєзнавчому музеї з гордістю розкажуть вам про почесних громадян, заслужених працівників, героїв... Але для нашого маленького містечка традиційно  не менш шанованими є ті, хто  чесну, добросовісну працю, якій присвятили роки життя, не вважають подвигом, а скоріше ДОЛЕЮ, щасливим вибором. І саме без них, наших рідних земляків, кого щодень зустрічаєш зранку, поспішаючи у справах, чиї очі завжди проводжають з теплом, з ким прагнеш спілкуватися, не уявляємо  голубки степової Баштанки.

Такою  СВОЄЮ  для більшості  баштанчан  стала  Наталія Григорівна Дуб’яга, учитель географії Баштанського опорного ЗСО №1.  Шляхетна, струнка,  з ошатною зачіскою, завше одягнута по-діловому, стрімко й красиво крокує вона вулицями міста, прямуючи до школи. Це неначе про неї сказав славетний О. Сизоненко: «Дорога, довжиною у життя», бо вчилася Наталка в Баштанській середній школі №1 та  й працює в ній уже 46 років! Вдивляючись у  красиве обличчя цієї жінки, виразні очі, які світяться добрими вогниками, переконуєшся, що час зупинився... 


Опубліковано у "Голосі Баштанщини" 37 від 18 вересня 2021 року. Запрошуємо вас передплатити "Голос Баштанщини", детальніше 
 за цим лінком!


Відлітають роки, а дзвоник знову кличе майстра в клас, сповіщаючи про   початок уроку. І знову пояснення, цікаві запитання,  величні мандрівки, практичні завдання на контурних картах. Милуєшся, бо на підвіконні в  кабінеті географії завжди розквітають чудові кімнатні рослини, а на полицях класу виблискують новенькі глобуси й моделі, біля дошки розкинулися рівненькими рядочками карти. Віднедавна кабінет оснащено інтерактивним комплексом і під’єднано до мережі Інтернет. Словом, для дітей створено комфортні умови для навчання, виховання та розваг, і за кожним здобутком – Наталія Григорівна. Учитель-методист, спеціаліст вищої категорії, автор методичних розробок, вона відомий майстер на освітянській ниві, невтомний учитель, порадник, духовний наставник дітям. До її думки  прислухаються колеги, поважаючи  за компетентність, професіоналізм, працездатність та порядність.

Наталія Григорівна має щасливу учительську долю, яка проходить у рідній альма-матер і яку здобула невтомною працею, любов’ю до дітей, повагою до колег. До вирішення будь-якої проблеми завжди ставиться фундаментально. Не було такого випадку, щоб Наталія Григорівна спокійно не знайшла виходу з тієї чи іншої непростої ситуації, не вирішила якесь питання. Завжди стримана, відповідальна, доброзичлива, вчасно допоможе й підтримає. Н.Г. Дуб’яга часто наголошує, що учитель – це не просто професія, а перш за все – покликання, бо треба  надзвичайно любити дітей,  віддавати їм серце і душу, підтримувати з вірою, що кожен талановитий по-своєму. 

Спілкуючись з Учителем, незмінно відчуваєш її особливу людяність, порядність і доброту, силу волі й ніжність.  Наталія Григорівна –  велична особистість,  один із найкращих педагогів міста, любляча мама, турботлива бабуся, вірна дружина.  Ця жінка черпає силу та снагу до життя у любові до дітей, внука, знаходить підтримку в колі друзів, сім’ї. 

Нехай готовність прийти на допомогу в скрутну хвилину радує Ваших близьких, а  доброта продовжує робити цей світ світлим і чистим. Нехай Господь дарує Вам ще багато світлих днів та щасливих років!

 З повагою – колектив закладу


Немає коментарів:

Дописати коментар