2 грудня 2021 р.

Скрипаль дитячих сердець

В останні дні чарівної осені святкує ювілейний день народження учитель початкових класів Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №1 Галина Іванівна Домарацька.

Долею їй судилося стати справжнім Учителем: мудрим і вимогливим, толерантним і справедливим, щирим і творчим. Галина Іванівна подарувала школярам більше сорока років натхнення, любові, турботи і «рідними» їй стали сотні учнів.

З дитинства мріяла про педагогічну діяльність, старанно навчалася в Нововасилівській середній школі. 18-річна енергійна та цілеспрямована дівчина спочатку працювала у рідній школі старшою вожатою. У 1983 році розпочала трудову діяльність у Баштанській середній школі №1, де працює і нині.


Опубліковано у "Голосі Баштанщини" 47 від 27 листопада 2021 року Запрошуємо вас передплатити "Голос Баштанщини", детальніше - за цим лінком!


Перший учитель – це людина, яка не просто дає дітям знання, а закладає основу для формування майбутньої особистості.

Галина Іванівна переконана, що маленькі діти – як чистий аркуш, на якому потрібно уважно і обережно водити тонким пером людської мудрості. А це – величезна відповідальність. Тому вона засіває чисту душу малечі зерном добра та милосердя, справедливості та чесності. Вона упевнена: учитель – це скрипаль дитячих сердець: як поведе смичком, таку мелодію й почує.

Щодня Галина Іванівна переступає поріг рідної школи усміхнена, з безмежним бажанням залучити дітей до світу знань і творчості. Вона завжди вчить своїх учнів наполегливо шукати істину, не зупинятися на досягнутому. І кожне її слово – це ще одна цеглинка, що вибудовує людину – гідну, чесну, щиру.

Для неї важливо бачити плоди своєї праці, коли вчорашні, дещо злякані, малюки перетворюються на вихованих і поміркованих учнів. Тому серед її випускників багато успішних людей – це лікарі, екологи, юристи, вчителі і просто хороші люди. І коли її вихованці заходять до школи та з вдячністю розповідають про свої успіхи, серце вчителя наповнюється радістю та гордістю за них. Заради цього варто працювати і віддавати часточку власної душі. А вона їх дійсно любить як рідних, радіє будь-якому їхньому успіху та переживає через невдачі. 

Галина Іванівна – справжній Учитель – взірець людяності, порядності, педагогічної майстерності, учитель-методист, спеціаліст вищої категорії. Вона ніколи не зупиняється на досягнутому, постійно самовдосконалюється. Багато років поспіль вчителька щиро ділиться з колегами секретами своєї майстерності, допомагає їм зростати професійно. Їй вдячні за науку О.В. Кушнір, Н.М. Золотар, І.М. Пономаренко, С.В. Костенко. До Галини Іванівни за порадою звертаються і досвідчені її колеги: Т.О. Федченко, В.О. Рещіковець, Л.В. Коверзнєва, М.П. Гойванович, Л.О. Трандасір, Т.А. Войцехова та інші.

У Галини Іванівни чудова дружня родина. Разом із чоловіком Сергієм виховали двох прекрасних дітей – Тетяну й Анатолія, які стали творчими і неординарними особистостями. Турботлива бабуся дуже радіє успіхам своєї онуки Лізи. Її родина – справжня фортеця, яка захищає, оберігає і дає сили працювати, творити, мріяти.

Привітати з прекрасним святом Домарацьку Галину Іванівну хочемо всім дружним колективом. Галино Іванівно, цей ювілей

– Не тільки Ваше свято,
Радіють всі: і друзі, й рідні теж.
Хай Бог пошле іще років багато,
Здоров’я, щастя, радості без меж!
Нехай добром наповнюється хата,
Достатком, щирістю і сонячним теплом
Хай буде вірних друзів в ній багато,
Щаслива доля огорта крилом.

З повагою – трудовий колектив
Баштанського опорного закладу
ЗСО І-ІІІ ступенів №1


* * *

Дорогу вчительку 
та найкращого класного керівника
 Домарацьку
Галину Іванівну
вітаємо з днем 
народження.


Від щирого серця бажаєм здоров’я,
Без нього немилі всі добрі діла,
В здоров'ї – багатство,  і радість, і сила, 
А більшого щастя на світі нема.
А Ваша енергія, мудрість та сила
Нехай не згасають ніколи з літами.
Душа ж Ваша чиста, велика й красива
Та посмішка щира хай буде між нами.

З любов'ю – учні та батьки 4-А класу
Баштанського ОЗ ЗСО №1

Немає коментарів:

Дописати коментар