22 листопада 2021 р.

Українка російського походження

Серед колег Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №1 по-особливому вирізняється  учитель англійської мови Наталія Єгорівна Сидорика. Вона змінила свою ідентичність: не зважаючи на російське коріння, зараховує себе до українців, хоча у побуті іноді спілкується російською мовою, проте з гордістю читає вірші Т. Шевченка українською мовою.

Народилася Наталія Єгорівна 7 листопада 1966 року в містечку Кадом  Рязанської області. Усе дитинство та юність пройшли в Росії, вчилася спочатку в Рязанському, а потім у Коломенському педагогічному інституті за спеціальністю вчитель англійської мови. 

Побравшись у 1988 році, подружжя переїхало у Баштанку за місцем служби  чоловіка.  Оскільки чоловік, Олег Сидорика, був військовим, то згодом  довелося подорожувати  різними містечками й проживати в гарнізонах. Але доля знову повернула її  на Баштанщину: тут її сім’я, друзі, робота. Успішний педагог, прекрасна подруга,  щаслива дружина й мати, яка разом з чоловіком виховала доньку Катерину та сина Антона. 

У 1996 році продовжила професійну діяльність у Баштанській середній школі №1 на посаді вчителя англійської мови. З того часу (щодня!) Наталія Єгорівна переступала поріг школи усміхнена, з великим бажанням залучити дітей  до  навчання та творчості. Окрім успішного викладання фахового предмету, активно займається формуванням в учнів поваги до культурно-національних, духовних та історичних цінностей України. На свята та й будні вона з радістю одягає вишиванки, ошатні гаптовані сукні, бо для Наталії Єгорівни це означає не тільки розкішно виглядати, а перш за все  оприлюднювати свою приналежність до українського народу, його історії; засвідчувати свою позицію громадянки України. Ми переконалися в тому, що українцями себе називають не лише етнічні українці, але й ті, хто поділяє важливість існування незалежної України і готовий розвивати українську державність. В умовах реалій сьогодення, коли наша держава ціною життя Героїв Небесної сотні, зусиллями українських військових, добровольців відстоює свободу та територіальну цілісність, живе в патріотичній родині Сидориків і трудиться вчитель вищої категорії Баштанського опорного закладу ЗСО №1 Наталія Єгорівна, яка  має активну життєву й громадянську позицію, долучається до волонтерської діяльності. Серед колег закладу вона неодноразово проводила збір допомоги для воїнів АТО та військовослужбовців, які перебували на лікуванні.  

Пишаємося, що маємо таких людей у своїх рядах! 

Бажаємо Наталії Єгорівні безмежного людського щастя, міцного здоров’я, нових досягнень та успіхів. Нехай завжди  Вас супроводжує  щаслива зоря удачі, Боже благословення!

З повагою – колектив закладу


Опубліковано у "Голосі Баштанщини" №46 від 20 листопада 2021 року.
Запрошуємо вас передплатити "Голос Баштанщини", детальніше - за цим лінком!



Немає коментарів:

Дописати коментар