8 вересня 2021 р.

Творчий нажинок професіонала

У Баштанському опорному закладі ЗСО І-ІІІ ступенів №1 багато висококваліфікованих професіоналів, мудрих наставників, компетентних керівників, серед яких вирізняється по-особливому учитель-методист з хімії, керівник педагогічної спільноти фахівців природничого циклу Баштанської ТГ  Ольга Михайлівна Чубенко. Усе життя віддала вона рідній школі: тут навчалася на відмінно у свій час;  самовіддано працює зараз; імідж закладу  сумлінною діяльністю створює й з гордістю про нього говорить батькам своїх учнів. Важко уявити, скільки часу треба виділити для  улюбленої справи – навчання та виховання підростаючого покоління, щоб  мати тільки відмінний результат! Вона завжди зібрана, відповідальна й компетентна. Дві  сучасно обладнані хімічні лабораторії, у яких працює Ольга Михайлівна, унікальні, бо мають реактиви й надають можливості виконати практичну частину державної програми з хімії повністю, й тому   викладання предмету для учасників освітнього процесу стає чарівною казкою. 

Опубліковано у 
"Голосі Баштанщини" №89 від 31 серпня 2019 року

Друзі! Щоб першими читати важливі публікації у районній газеті, запрошуємо вас передплатити "Голос Баштанщини" (за цим лінком)! 

Усе йде з дитинства... Маленька Оленька  з трьох років почала читати. Любов до книжок витіснила гру з красивими ляльками. Читала щодня й багато, полюбляла грати «в школу»: вчила, декламувала й  наставляла свою меншу сестричку Наталю. Швиденько виконувала домашні завдання й допомагала вчитися сестрі.  Щасливе дитинство було у Олі й Наталі, бо їх батьки Михайло Миколайович  та Надія Василівна Авраменко приділяли багато часу дітям. Вони разом із доньками подорожували, відпочивали  на морі, відвідували місцеві окраїни, навіть вчилися  стріляти.

Гідна донька своїх батьків,  Ольга з перших днів у школі навчалася залюбки й  швидко посіла першість у рейтингу  (вона й любила бути завжди першою).  З навчальних предметів їй найбільше  подобалася математика. Згодом дівчинка зацікавилася хімією й полюбила уроки хімії заслуженого вчителя України Любові Іванівни Ткачової. Любов до навчання створила міцну базу знань з багатьох предметів. Як обдаровану дитину вчителі запрошували її на олімпіади. Перемагала Ольга в олімпіадах з української мови, математики, фізики. Стала призером обласної олімпіади з хімії. Як талановиту дитину запросили Ольгу в агітбригаду ВІА «Школяри» (керівник Саламатін В.П.). Разом із однокласниками відвідали з концертними програмами багато господарств. Була весела й цікава юність. Закінчення Баштанської середньої школи №1 було ознаменоване золотою медаллю.

Після закінчення школи вступила до Херсонського державного педагогічного інституту на природничий факультет спеціальності «хімія й біологія». У вузі сподобалися нові дисципліни: органічна хімія, біохімія, зоологія хребетних тварин. Найкраща студентка викладача хімії Бочківського І.П. стала учасницею  українського народного хору інституту. І знову Ольга Михайлівна в авангарді молоді:  напрочуд красива, ерудована й цілеспрямована.

Ольга Михайлівна завжди цінувала сім’ю й шанувала чоловіка Олександра Кириловича Чубенка, якого вважає надійною опорою й з яким 30 років разом іде по життю. У подружжя  народився син Вадим, який успадкував таланти батьків: розум, любов до спорту, артистизм, що допомогло йому  навчатися на відмінно й закінчити Баштанську ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 із золотою медаллю, обрати фах юриста й успішно працювати в Києві. Ольга Михайлівна – душа своєї родини.  З радістю опікується своїм племінником Вячеславом, а  сестра Наталя називає її «наш генерал». 

Поважають Ольгу Михайлівну за сумлінну діяльність. ЇЇ професійний успіх формувався під впливом вчителів-наставників: Тур Л.П., Миронової С.О., Свирси Н.І., Богдан Л.І., Москаленко М.В., Сурганової Л.В., Міхнової В.І.  Уся увага школі, усе життя заради освіти! Тож не дивно, що друзі – це освітяни: Бабін О.М., Ганжа Л.А., Решетник І.М., Кушнір Л.В., Каратєєва В.М., Войцехова Т.А.  Довгий час працювала  пліч-о-пліч  із колегами Бойко Людмилою Василівною та Ганжою Людмилою Андріївною.

Ольга Михайлівна сповнена сил та енергії: будує плани на майбутнє, вчиться, опановує нові  технології, удосконалює методику. Як кожна творча особистість, має хобі – читає детективи, розв’язує кросворди, а ще – перейняла справу свого батька Михайла Миколайовича Авраменка (відомого виноградаря) – вирощує виноград!

Найбільше в житті цінує співпрацю і вважає, що такою творчою, ініціативною зробив  її колектив нашої школи, бо в ньому працювати по-іншому не можна.  Тож не дивно, що в рейтингу наш заклад посідає першість! І цей рік не виняток, читачам уже відомі рейтинги шкіл за результатами ЗНО-2021 (наш заклад у найкращій позиції порівняно із закладами міста та області – увійшов у ТОП-20 найкращих закладів Миколаївщини із 201). 

Яскравою сторінкою в літописі нашого закладу є діяльність прекрасного, творчого вчителя хімії Ольги Михайлівни Чубенко, яка святкує ювілейний день народження! Ви, шановна колего, сильні духом і міцні вдачею, Ви вміло поєднуєте внутрішню гармонію, інтелігентність, неперевершене почуття прекрасного з високим рівнем професійних якостей, умінням зорієнтуватися на реалізацію нових ідей та проєктів. Бажаємо Вам цікавих , творчих знахідок у роботі, повноти і неповторності життя, невичерпних творчих сил і натхнення, справжнього щастя та щирої людської вдячності.

Нехай доля шле Вам добро, міцне здоров’я та достаток,  а в майбутньому на Вас чекає ще багато наповнених корисними справами і земними радощами років!

 З повагою – колектив


Немає коментарів:

Дописати коментар