28 квітня 2021 р.

Із вдячністю про колег

 Серед  навчальних предметів, які вивчають у школі, особливе місце посідає математика. Збільшується не тільки кількість наук, які вже не можуть обійтися без неї, а й обсяг математичних знань, що використовуються цими науками. Ось чому так важливо, аби наша молодь у школі отримала ґрунтовну підготовку. Недаремно одним із обов’язкових предметів  ДПА-ЗНО є математика. А керівництво освітян подбало про забезпечення кабінетів математики нашого закладу сучасним обладнанням, що, в свою чергу,  дозволяє створити на уроках сприятливе розвивальне середовище, простір для творчості. 

  У Баштанському опорному закладі ЗСО І-ІІІ ступенів №1 шкільне методичне об’єднання вчителів математики та інформатики найчисельніше. Його  вже багато років  очолює учитель-методист Людмила Андріївна ГАНЖА, яка власним прикладом доводить, що математика й математичний стиль мислення – істотні елементи загальної культури сучасної людини.  Одним  із найважливіших завдань шкільної математики є розвиток логічного мислення учнів, тому на уроках  Людмила Андріївна активно сприяє розвитку критичного мислення школярів, формуванню життєвих компетентностей, важливих людських якостей. Вона педагог-нас-тавник, мудрий коуч. Є в її  педагогічній місії щось особливе, що зближує з великою місією Матері.

Друзі! Щоб першими читати важливі публікації у районній газеті, запрошуємо вас передплатити "Голос Баштанщини" (за цим лінком)! 


  У складі шкільного методичного об’єднання вчителів математики директор закладу, учитель-методист, лідер освіти Миколаївщини – Олександр Миколайович БАБІН. На своїх уроках він  активно переконує старшокласників, що математика дає знання, які потрібні для загального розвитку учнів,  їх практичної діяльності в умовах сучасного виробництва,  для вивчення  споріднених шкільних предметів (фізики, креслення, хімії та ін.)  та задля продовження освіти. Бабін О. М. – учитель за покликанням. Викладання стало його життям,  особ-ливим мистецтвом заради майбутнього вихованців. А ще це мудрий керівник, для якого школа – щаслива доля!

  Учитель-методист  Ірина Миколаївна РЕШЕТНИК упевнена, що  для підготовки учнів до  самостійного життя педагог має  звертати  особливу увагу на ті питання державної  програми, що будуть важливими для вихованців протягом життя. І в цьому  полягають практичні цілі навчання математики. На уроках учні  завжди з цікавістю виконують задачі прикладного характеру, а за наявності особливої харизми Ірини Миколаївни зацікавленість математикою гарантована. 







  Вже не один рік працює учитель математики та фізики першої категорії Ольга Олександрівна ДУДЄВА, дбаючи про спрямування уроків математики на розвиток операційно-алгоритмічного мислення, яке в епоху комп’ютерів відіграє особливо важливу роль для розвитку пізнавальних інтересів учнів, їх просторової уяви, раціоналізаторських здібностей. Педагог активно дбає, щоб учні ставали  креативними та успішними.

  Багато років у закладі викладала учитель вищої категорії Наталя Миколаївна КАЛІБЕРДА. Вона має педагогічне  звання «Старший вчитель».  
Чимало зусиль доклала Наталя Миколаївна, аби показати учням  красу математичних закономірностей, навчити копіткою працею набувати вміння та практичні навички; навчити дружити, любити, співчувати, думати, вірити, захищати й слухати, бо освітній процес – це  навчання, виховання й розвиток. Довгі роки її роботи стали відмінним показником великого 
професіоналізму.

Нещодавно приєдналася до команди математиків молода колега Оксана Олександрівна ЄСИПЕНКО. За короткий час вона переконалася, що наша школа – це  місце, де на тебе чекають, де для всіх відкриті двері і завжди допоможуть доброю порадою, підтримають та вислухають.









Особливі слова  вдячності хочеться висловити вчителю вищої категорії Наталі Василівні КОВАЛЕНКО, яка   нещодавно відзначила   свій ювілей. Кожному учневі на її  уроках  цікаво та захоплююче, а на перервах – весело й завзято. У велике життя  вона відкрила двері  
багатьом вихованцям, які із вдячністю згадують свого наставника. Від імені колег хочеться  побажати Наталі Василівні міцного здоров’я, цілеспрямованості, благополуччя та  віри в себе!







  Мені важко назвати, хто з учителів  найкращий. Я поважаю їх  усіх і щаслива, бо вони, такі логічні, критичні й особливі, завжди поряд.   Зустрічаючись, ми завжди згадуємо свої успіхи, обговорюємо проблеми, розраховуємо перспективи, визначаємо пріоритети.  Помічаємо, що чим старшими стаємо,  тим частіше висловлюємо   слова вдячності: за професію, яку обрали у свій час;     колектив,  який надихнув на творчість;  неповторний заклад, який дарує нашим дітям міцні знання, гарне виховання та радісні спогади. 
  А вдячні люди – це щасливі люди. Є такий стиль життя, неписаний закон, і він завжди працює на всі 100%.

Людмила КУШНІР, 
заступник директора


Опубліковано у "Голосі Баштанщини" 
№15 від 17 квітня 2021 року:




Немає коментарів:

Дописати коментар