29 квітня 2024 р.

Впродовж 60 днів усі чоловіки мають стати на облік


«Основа цього закону — впродовж 60 днів усі чоловіки мають стати на облік. Далі вже буде визначатися, який процес і хто нам потрібен, аби йти і допомагати хлопцям, які зараз на передньому краї захищають нашу державу» — говорить народний депутат, полковник СБУ Роман Костенко, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, колишній військовослужбовець і кіборг.

2022 року він взяв участь у захисті Миколаєва та звільненні Миколаївщини.

Роман Костенко пояснює, що після повномасштабного вторгнення у 2022 році стало зрозуміло, що в Україні по демографії є багато чоловіків призовного віку, але в ТЦК цих людей не бачать. Ми не знаємо, хто підлягає демобілізації, хто не підлягає.

Є люди, які ставали на облік ще тоді, коли могли проходити службу, але вже минуло 20 років і вони вже не можуть, а країна на це сподівається.

Тому важливо з’ясувати, скільки в нас людей, які можуть воювати, за якими військово-обліковими спеціальностями; скільки людей можемо поставити у стрій, скільки залучити в економіку, в інших напрямках тощо. Держава має це розуміти.

Зараз, на жаль, вона цього не розуміє, бо багато людей, навіть пенсіонери поліції, не стоять на обліку — звільнилися в 40 років або в 45 і їх на обліку немає. Вони десь займаються своїми справами, а це тисячі людей.

Люди, які мають судимість, навіть умовну, — це люди, які також можуть захищати країну. Їх теж немає на обліку, вони не призиваються. І всіх цих людей потрібно поставити на облік, аби потім приймати рішення, можна буде призивати ті чи інші категорії. Тому зараз облік — це важливо.

Повну версію розмови з Романом Костенком читайте на сторінках nv.ua (https://bit.ly/44gKuFG).

За матеріалами 
Миколаївського ОТЦК та СП

Немає коментарів:

Дописати коментар