23 березня 2024 р.

Повторна видача свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану на порталі Дія.

У разі виникнення необхідності отримання повторного свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану, суб'єкт звернення може подати заяву на отримання зазначеної послуги в електронному вигляді через мережу Інтернет на порталі Дія https://diia.gov.ua/

Як це зробити?
  • авторизуйтеся на порталі Дія;
  • натисніть Послуги та виберіть Довідки й витяги;
  • клікніть на потрібний документ і перевірте дані про заявника;
  • вкажіть, для кого документ, і причину повторної видачі;
  • виберіть, де зручно забрати дублікат;
  • сплатіть послугу.
Заява та відскановані необхідні документи в електронному вигляді подаються з накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

У разі подання відповідної заяви в електронному вигляді через Портал Дія свідоцтво про державну реєстрацію акту цивільного стану повторно формується у день її надходження або не пізніше наступного робочого дня у разі отримання поза робочим часом.

Під час подання заяви через Портал Дія зазначається один із способів отримання свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану повторно, документ видається особисто заявнику у відділі державної реєстрації актів цивільного стану, до якого подано заяву або надсилається засобами поштового зв’язку за рахунок заявника на поштову адресу за зареєстрованим місцем проживання заявника або на іншу поштову адресу, яка зазначається заявником.

Вартість надання послуги: сплачується державне мито у розмірі 0,03 неоподаткованого мінімуму доходів громадян, що становить 0,51 коп. В умовах воєнного стану в межах адміністративно-територіальної одиниці, що входить до затвердженого Міністерством юстиції переліку адміністративно-територіальних одиниць, в яких припиняється доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції, а також у разі звернення внутрішньо переміщеної особи за видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану повторно державне мито не справляється.

У наданні послуги може бути відмовлено за таких підстав:
  • відсутність у суб’єкта звернення права на отримання адміністративної послуги з видачі свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану повторно;
  • відсутність документа, що підтверджує сплату державного мита, або документа, що підтверджує право на звільнення від сплати державного мита.
Баштанський  відділ
державної реєстрації актів цивільного стану
у Баштанському районі Миколаївської області
Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса)

Немає коментарів:

Дописати коментар