23 березня 2021 р.

Наталя Кушнір – берегиня початку життя

 Щороку  в останню неділю червня українці відзначають День молоді – це офіційне свято усіх  юнаків та дівчат. До святкування цього дня в Україні долучаються усі охочі. Хоча молоддю прийнято вважати людей віком від 18 до 35 років, чисельність яких, згідно зі статистикою, в Україні становить понад 22% від загальної кількості жителів. Проте, згідно з офіційними нормами Всесвітньої організації здоров’я, в категорію молодих людей потрапляють особи до 44 років. Але загалом, немає різниці, скільки вам років! Якщо ви молоді душею, то це свято – і ваше також.

  Є глибоко символічним те, що День молоді ми відзначаємо в найтеплішу червневу пору. Як відомо, погоже літо сіє в людський душах надію на добрий та щедрий урожай восени. Так і наша розумна, смілива, амбітна, творча, запальна, талановита, красива та сонячна молодь Баштанщини дарує нам упевненість у щасливому майбутньому рідного краю та України. 

  Сьогодні ми познайомимо вас, шановні читачі, з чудовою молодою дів-чиною, спеціалістом своєї справи, берегинею початку життя, акушеркою пологового відділення КНП «Багатопрофільна лікарня Баштанського району» – Наталією Петрівною КУШНІР. 

Друзі! Щоб першими читати важливі публікації у районній газеті, запрошуємо вас передплатити "Голос Баштанщини" (за цим лінком)!

  Народилася Наталя восени 1990 року у м. Баштанка. Батьки змалечку прищеплювали своїй єдиній донечці любов до близьких, рідної землі, вчили поважати людей,  творити добро, гарно вчитись. Після закінчення загальноосвітньої школи №2, вступила на навчання до Миколаївського базового медичного коледжу на спеціальність «Лікувальна справа». Навчалася на фельдшерсько-акушерському відділенні.  До цього в її родині не було медпрацівників – Наталя стала першою, отримавши кваліфікацію фельдшера. 

  – Бути медиком – це моя дитяча мрія, яка з часом перетворилася в реальність. Я завжди хотіла приносити користь людям, робити щось суттєве і значуще одночасно. Люблю допомагати іншим і рада, коли мої старання приносять користь, – розповідає Н. Кушнір. 

– Наталка з самого раннього віку була дуже непосидючою, відповідальною, доброю, вдячною, чесною, справедливою дівчинкою. Завжди залюбки допомагала бабусі та дідусеві по господарству, коли приїжджала до них в гості. А ті в свою чергу не могли налюбуватися і нахвалитися своєю, на той час, єдиною онукою. Будучи ще дитиною полюбляла «лікувати» кошенят та курчат, – розповідає про свою племінницю, рідна тітка Ольга БАБЕНКО.



  Спокійна, стримана, усміхнена й доброзичлива молода жінка уже понад дев’ять років працює в пологовому відділенні райлікарні, і щоразу, коли Наталя виконує свою роботу, в її руках – як мінімум два життя, а то й більше, якщо народжується двійня або трійня. Акушерство – свідомий вибір баштанчанки, її робота дарує людям тепло й любов і приносить добро та щастя. 

  Професія акушерки – одна з найдавніших, вона завжди затребувана та  актуальна, у будь-які часи жінки проходять шлях від вагітності і до пологів. З французької мови слово «accoucheur» перекладається як «та, що стоїть біля ложа». Саме вони, акушери-гінекологи, супроводжують і підтримують породіллю, приймають дитину й допомагають за нею доглядати.

– За невеликий період роботи у лікарні, встигла пропрацювати старшою акушеркою. Ця посада багато чому мене навчила, подарувала нові знайомства, загартувала, адже на той час я була найменшою серед старших медичних сестер лікарні, – розповідає Наталя Кушнір. – Одного часу, я навіть думала змінити професію. У 2018 році отримала диплом фармацевта, була на виробничій практиці в аптеці, все подобалося, адже це було новим, цікавим етапом в моєму житті, але я не змогла покинути свою улюблену роботу в пологовому відділенні. Також були думки піти з відділення і розпочати роботу в приватній стоматології, натомість отрималося працювати за сумісництвом.

  У колективі Н. П. Кушнір називають професіоналом своєї справи, людиною, котра захоплена своєю діяльністю. Як говорить її колега Світлана Ющенко, вона досконало знає свою справу: «У нас специфічна робота: потрібні професіоналізм, оперативність і людяність. Акушерка стоїть біля витоків життя і є першою людиною, яка зустрічає новонародженого та займається охороною здоров’я жінки. Мають бути у безпеці два життя: матері і дитини. Наталя Петрівна – це людина, яка на своєму місці, на котру можна покластися в екстреній ситуації, уважна та відповідальна, вона повністю віддається роботі.  Крім того, Наталя – справжній друг та порадник!». 

  На плечах акушерки лежить велика відповідальність, вона працює за змінним графіком: день, ніч і три вихідних. І весь час на ногах, адже трапляється, що пологи йдуть одні за одними чи паралельно, буває – з ускладненнями. На неї обрушуються ридання та стогони, бурхливі емоції та словесний потік болю майбутньої матері… 

  Але, зізнається Наталя Петрівна, якою б складною не була робота, є в ній щасливі миті: 

«Пам’ятаю усі випадки, пологи – це подія, а кожна жінка – індивідуальна. Поява малюка на світ – окрема, не схожа на інші, історія. Не забувається любов до малюка, якою сповнені очі матерів, коли на світ з’являється нове життя, нерідко вони плачуть від щастя... Народилася здорова дитинка – посміхаються батьки, і ми радіємо. Кажуть, що новонароджені всі однакові, насправді вони дуже різні. Ще зовсім крихітні, а вже мають свої риси обличчя і характеру… Вдячна своїм пацієнткам, коли вони говорять теплі слова. 

Найбільше, що засмучує в моїй роботі – це безвідповідальність деяких молодих матерів по відношенню до своїх немовлят. Зараз, на жаль, дехто народжує заради матеріального блага».

  Наталя любить свій колектив і з великою повагою відгукується про колег і дякує всім за досвід та знання, які вона здобула працюючи в пологовому. 

  Чимало теплих і сердечних слів чує від жінок-породіль Наталя Кушнір, ось декілька відгуків від них: 

Інна МАКАРОВА: «Майже п’ять років тому, 28 січня, я народила чудову дів-чинку вагою 3 кілограми 350 грамів. У пологовому відділенні  Наталя Петрівна зустріла мене з теплою посмішкою й одразу розташувала до себе, викликала довіру. Все відбулося досить довго. Я рада, що все так склалося, що саме Наталя була зі мною у такий важливий день! Ми з маленькою Соломійкою безмежно вдячні цій людині за її щедре серце і добру душу, за професіоналізм та людяність. Щиро бажаю їй та персоналу пологового відділення радості у кожному дні, успіхів у благородній праці та збільшення заробітної плати». 

Альона КУЛІШ (м. Новий Буг): «Народження дитини – велике щастя, яке не можна ні з чим порівняти. Наталя Кушнір – добра, чуйна, майстер своєї справи. Вона чудова, як людина і дуже сильна в своїй роботі. Я їй від всього серця вдячна за народження маленького щастячка. Вона найкраща!».

Антоніна БОГДАНОВА: «Мені не вистачить слів, щоб висловити свою вдячність Наталі! Двічі мені довелось звернутися до неї за професійною допомогою! Всі матусі знають, як страшно переступити вперше поріг пологового будинку. А вдруге прийти туди, якщо чесно, ще страшніше... Але завдяки таким чудовим спеціалістам, як пані Наталя, мої дні в лікарні тепер я можу згадувати лише з позитивом! І це не просто слова: вона пояснила мені, як правильно потрібно годувати немовля (що не так то й легко), підтримувала мене, допомагала опанувати себе… 
Я точно не знаю, що входить в професійні обов’язки медичного персоналу, та мені, я вважаю, надзвичайно пощастило з лікарнею, з людьми, що були біля мене в такий важливий час. Наталя чудова людина, добра, чуйна та надзвичайно приємна, і я рада, що життя звело нас з нею!».

  Напевно, найголовніше в роботі акушерки – це перш за все любов до своєї професії та співчуття і милосердя в серці. Усім цим Наталя Петрівна Кушнір наділена сповна. 

  Життєвий девіз молодої акушерки: «Ніколи не здаватися і завжди діяти, незважаючи на перешкоди».

– Навчайтесь, подорожуйте, закохуйтесь, відкривайте нові кордони, досягайте поставлених цілей і головне ніколи не зраджуйте своїм мріям. І пам’ятайте, що наше життя – це безцінна мить, – наостанок нашої розмови промовила пані Наталя.

  Акушери доторкаються до сокровенного – таїнства народження. Завдяки їхнім умілим і добрим рукам жінки стають мамами і на світ з’являються малята. Хочеться подякувати всім їм за те, що кожен день вони дбайливо тримають на руках нове життя! Нехай робота завжди буде тільки в радість, а життя наповниться щастям і достатком.

Юлія ДУБОГРІЙ


Опубліковано у "Голосі Баштанщини" 
№52-53 від 
27 червня 2020 року 



Немає коментарів:

Дописати коментар