27 березня 2015 р.

Рішення приймали одноголосно

  Цього тижня проведенням президії районної ради та постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів, економіки та інвестицій завершилася підготовка до XXXVIII сесії районної ради.
  Члени президії та постійної комісії, заслухавши інформації начальника фінансового управління райдержадміністрації С. В.  Євдощенко, начальника відділу економічного розвитку і торгівлі РДА А. О. Стародуб, одноголосно проголосували за внесення змін до районного бюджету та погодилися зняти з контролю більшу частину доручень виборців, що надані депутатам районної ради, а про невиконані прозвітувати у вересні цього року як депутатам на комісіях і сесії, так і виборцям на шпальтах «Голосу Баштанщини». Депутати підтримали винесення на сесію: питання про визнання Російської Федерації державою-агресором, а «ДНР», «ЛНР» – терористичними організаціями; звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо втрати зацікавленості органів місцевого самоврядування у стягненні податку на доходи з фізичних осіб, необхідності врегулювання сплати податку на законодавчому рівні; депутатський запит С. Д. Шевченка до Миколаївської обласної ради та облдержадміністрації щодо надання згоди на безоплатне прийняття у спільну власність територіальних громад міста, сіл Баштанського району нежитлового приміщення аптеки №15 ПКВО «Фармація»; запити В. В. Кунпана та В. Й. Лехмана до Прем’єр-міністра України А. П. Яценюка та голови Миколаївської ОДА В. І. Мерікова щодо ремонту дороги державного значення Н-11 «Дніпропетровськ-Миколаїв».

  На засіданні президії райради Ю. М. Літвінов рекомендував голові районної ради А. Л. Петрову забезпечувати присутність представників РВ УМВС для охорони громадського порядку у день проведення сесійних засідань, редактору районної газети В. М. Гонті розглянути можливість створення окремого Інтернет-сайту для «Голосу Баштанщини», який сьогодні розміщується як додаток до веб-порталу «Баштанка та Баштанський район» та перед проведенням сесійних засідань утриматися від публікацій статей, зміст яких може розцінюватися як тиск на волевиявлення депутатів райради. Члени президії, заслухавши інформацію голови райради А. Л. Петрова, винесли на розгляд сесії питання про обрання заступника голови районної ради та рекомендували виконавчому апарату районної ради підготувати на чергову сесію проект рішення щодо висунення кандидатури В. М. Гайдаша для присвоєння звання «Почесний громадянин Баштанського району».
  26 березня відбулася ХХХVІІІ сесія районної ради шостого скликання під головуванням голови райради А. Л. Петрова, в роботі якої взяли участь 33 депутати, т. в. о. голови РДА В. А. Грицюк, міський, сільські голови, керівники районних установ, організацій та представники політичних партій, громадських організацій.
  Перед початком засідання А. Л. Петров та В. А. Грицюк привітали депутатів Н. С. Зубкову та В. В. Головченка, які цього для відзначали день народження. 
Голова районної ради Анатолій Петров проінформував присутніх про роботу щодо залучення коштів для закладів медицини району за 2014 рік, зокрема від депутатів Миколаївської обласної, Баштанської районної та міської рад на суму 33671 грн (В. О. Фроленко, Ф. В. Ольшевський, А. Е. Хачатуров, В. В. Головченко, К. Г. Гасанов, В. П. Курило, О. І. Іванішин та інші) і висловив подяку від ЦПМСД за підтримку медичної галузі сільським головам С. М. Бото, В. М. Воловичу, О. М. Галагузу, Ю. П. Олійнику,  С. М. Згурській, Н. В. Орловій та іншим.
  Депутати одноголосно прийняли рішення з усіх питань порядку денного, зокрема про визнання Російської Федерації державою-агресором, а «ДНР», «ЛНР» – терористичними організаціями, прий-няли ряд звернень до керівництва області, Уряду України, текст яких буде оприлюднено в наступному номері районної газети. 
  За результатами таємного голосування, депутати районної ради обрали С. Д. Шевченка заступником голови районної ради (27 депутатів проголосували «за»,  1 – «проти»,
3 чол. – «утримались»), який до обрання працював першим заступником голови Баштанської райдержадміністрації. Керівники району привітали С. Д. Шевченка з обранням на нову посаду та побажали плідної роботи і вагомих здобутків.
  У своєму слові заступник голови райради Сергій Шевченко подякував депутатам за довіру, зазначивши, що буде активно працювати з депутатським корпусом, місцевими громадами задля вирішення життєво важливих питань в розвитку Баштанського району.




Василь ГОНТА
Фото Олександра ГРИНЕВИЧА


Опубліковано в районній газеті "Голос Баштанщини" від 28 березня 2015 року №27