16 квітня 2024 р.

Коли військовослужбовці ТЦК та СП уповноважені перевіряти документи громадян

 


Коло осіб, які мають право перевіряти документи цивільних громадян з метою встановлення особи військовозобов’язаного визначено наказом коменданта. До цього кола входять співробітники силових структур - СБУ, поліції та ЗС України.

Відповідно, представники ТЦК та СП, який є органом військового управління та структурним підрозділом ЗС України, також залучаються до патрулювання з правом перевірки документів.
Під час заходів з оповіщення військовослужбовці ТЦК мають при собі відповідний наказ коменданта. За наявності цього наказу та військово-облікового документа, перевірка документів громадян працівниками ТЦК є законною.
Нагадуємо, на Миколаївщині з 25 листопада 2023 року діє особливий режим згідно зі спільним указом начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма та командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса». Було призначено районних комендантів області, які своїми наказами визначають осіб, що уповноважені перевіряти документів цивільних громадян.
Служба зв'язків з громадськістю
Миколаївського ОТЦК та СП

Немає коментарів:

Дописати коментар