22 квітня 2024 р.

Війна – це шахи. Ми воюємо з агресором, який має конкретні плани щодо нас: розвалити, знищити, завоювати


«Війна – це шахи. Ми воюємо з агресором, який має конкретні плани щодо нас: розвалити, знищити, завоювати. Чудо, яке називається Збройні сили України — це серйозний компонент, кропітка робота. Це низка заходів, які відбуваються скрізь» – стверджує полковник Вадим Сухаревський, заступник Головнокомандувача ЗСУ, відповідальний за безпілотні системи та розвиток застосування дронів (з лютого 2024 року), командир 59-ї мотопіхотної бригади (2022–2024).

Протягом 2022–2024 був командиром 59-ї мотопіхотної бригади, яка захищає південь України та звільняла у 2022 році Правобережжя Дніпра.

Вадим Сухаревський пояснює як ми переможемо росіян: щоб перейти до наступу, треба створити умови, вибити наступальний потенціал противника, зменшити його бойові спроможності, виявити місця розташування артилерії, високоточних засобів ураження, РЕБу тощо. Це цілодобова кропітка робота, яка потребує коштовного технічного обладнання і підготовлених фахівців. Того ж пілота БПЛА, який може скинути на голову ворогу гранату, за один день не підготуєш. Чим більше таких компонентів, тим більше часу і роботи потрібно.

Повну версію розмови з Вадимом Сухаревським читайте на сторінках suspilne.media (https://bit.ly/3U9MCdX).

Фото: suspilne.media

За матеріалами фейсбук-групи
Миколаївського ОТЦК та СП

Немає коментарів:

Дописати коментар