23 березня 2016 р.

Продовження обговорення - в мережі Інтернет

  До редакції районної газети звернулися жителі м. Баштанка Я. М. Самойленко та Н. В. Гасиліна з проханням опублікувати їхні листи-відгуки на статті громадських організацій (№21-22 від 12.03.2016; №14 від 18.02.2016) щодо визначення  місця  встановлення  пам’ятника  Героям  Небесної  Сотні.  Редакція газети повідомила, що дане обговорення (яке може бути безкінечним) на шпальтах «Голосу Баштанщини» вже завершено, але продовжується у мережі Інтернет. Я. М. Самойленко та Н. В. Гасиліна погодилися на пропозицію.
  Ознайомитися з їхніми листами (без змін та доповнень) ви можете тут, на офіційному сайті «Голосу Баштанщини»  (gazeta-bashtanka.blogspot.com)  та  на  веб-порталі  Баштанка.НЕТ (bashtanka.net). Крім того, до тексту додаються фото-копії листів.
  Також редакція, у разі неможливості власноруч опублікувати на нашому сайті вашого листа з власною думкою щодо даної проблемної тематики,  опублікує за вас. Від вас необхідно лише надіслати відповідний лист на паперовому або електронному носії.
 


Правда та справедливість перш за все
  Прочитавши в районній газеті «Голос Баштанщини» колективну статтю депутатів міськради, громадських організацій міста, хочу висловити свою думку. На першу думку, пачаток вирішення справи ішов по закону та справедливості. Відбувся круглий стіл; прийнято рішення сесії; ініціатива громадських організацій, що були разом з Героями Небесної Сотні на Євромайдані; освячено місце встановлення пам’ятного знаку на "зеленій зоні" біля Будинку культури. Мета ініціаторів вибору місця полягала в тому, щоб пам’ятний знак надихав сотням прохожих крізь нього баштанчан надію і віру в перемогу, добра над злом, правди над неправдою та несправедливістю, в розбудову сильної правової незалежної вільної України, щоб не стирались з пам’яті заповітні слова великого Кобзаря «Борітеся, поборете, Вам Бог помагає!». Та сталося не так, як гадалося. Раптом голоси розділилися, появилася "більшість громади, перш за все", а справедливість пропала. Де дівається логіка мислення, коли комусь дуже потрібно перехватити ініціативу в свої руки?
  Дуже часто розділяються голоси громади міста. Одні йдуть на Євромайдан захищати потоптані права владою бути вільною людиною, мати право на Європейський вибір. Другі йдуть на Антимайдан захищати владу, яка вибрала повний поворот в обійми Росії, що привело до анексії Криму і війни в Донбасі. І сьогодні одні виборюють волю та незалежність України на війні, інші веселяться в нічних клубах та барах. Нажаль, вони складають меншість, а право голосу за більшістю, чому? Чому викликала такий шквал критики інформація В. Токаря ГО  «Майдан Баштанщини» про те, що міська рада не чує громаду міста". Чує ту саму «більшість» не враховуючи справедливості.
  Прикро, що депутати міської ради, яким дана довіра громади міста на виборах намагаються тиском впливати на незалежну громадську організацію, вказуючи на те чим їй потрібно займатися, натякаючи на кабінет №5 міської ради. А обіцянками, та піаром більше всього займаються шановні народні депутати всіх рівнів, про це свідчить рівень життя українського суспільства в цілому.
  На мою думку, якщо врахувати логіку і справедливість місця вибору та встановлення пам’ятного знаку за тими, хто разом з ними відстоював правду на Євромайдані.
Я. САМОЙЛЕНКО
м. Баштанка

* * *
  Від редакції ГБ: Я. М. Самойленко стурбована тим, що громадськість та міська рада не можуть дійти згоди у питанні місця встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні та пропонує міській владі провести спільну зустріч з керівниками всіх громадських організацій та політичних партій, аби вирішити дану проблему.




Возьмёмся за руки, друзья,
Чтоб не пропасть поодиночке
(Б. Окуджава)
  
  Отримавши 12 березня «Голос Баштанщини», перечитала декілька разів статтю «Думка більшості громади перш за все». Може це і дивно, але на душі потеплішало і стало дуже приємно, що в нас є такі небайдужі депутати, керівники, патріоти свого району, міста, які прислухаються і чують думку громади.
  У цей тяжкий і неспокійний для нас час, ми повинні більш відповідальніше ставитися до всього, що відбувається в нашій Україні, місті, районі.
 Чого ми ставши такими черствими намагаємося образити когось, закривши очі на свої помилки. Згадайте скільки гріхів залишилось позаду? Скільком людям зроблено боляче? А таких у вашому ГО «Майдан Баштанщини» достатньо.
  Не ганьбіть тих кому довірили люди. Перш ніж оцінювати роботу керівників району, міста, спитайте в людей чи згодні вони з вашими забаганками.
  Мені, як корінній баштанці, дуже боляче дивитись на те, що постійні колотнечі «патріотів» не дають виконувати свої обов’язки керівникам району, міста. Хочу запитати у вас, з ким ви погоджували коли  з квітника зробили кладовище? Більшість баштанчан дуже невдоволені. І це можна підтвердити. Чому з площі де завжди буяли квіти, хочемо зробити кладовище?
  Та почуйте ви людей, ви ж їх не чуєте. Ви ж не почули людей і тоді, коли зробили шоу, зібравши купу не контролюючих себе людей, що відбувається, і що вони роблять, коли  зіштовхнули пам’ятник Леніну. І це ви примусово з погрозами та матами, примусили міську владу. Хочете керувати, а ви запитали чи хочемо цього ми – громада міста, району. Вже керували - знаємо.
Проявіть свій патріотизм на ділах, щоб це оцінила громада міста, району. Схаменіться! Дайте спокійно працювати депутатам, керівникам міста, району. Пройдіться по вулицях міста, я вже не говорю про район і почуєте думку громади.
Н. ГАСИЛІНА,
голова ветеранської організації мікрорайону «Агропромтехніка»













Немає коментарів:

Дописати коментар