17 квітня 2015 р.

Пташки додому повертають, рідну землю прославляють


  Ось і дочекались ми ніжних обіймів ласкавого сонечка, радісного щебетання птахів. Учні Костичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли участь у проведенні Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів». Розпочалося воно усним журналом, на якому діти розповідали про птахів, читали вірші, загадки, грали в ігри: «Назви перелітних птахів», «Намалюй улюблену пташку».

   Учасники Акції визначили дії людини, що негативно впливають на пернатих: вирубка лісів, забруднення їх місць гніздування, річок, озер, повітря. Діти пообіцяли допомагати птахам - в зимову пору розвішувати годівниці, підгодовувати пернатих на весні, разом з дорослими виготовляти шпаківні та годівниці.
   Продовжилося свято вже на подвір'ї, адже школярі принесли подарунки - пташині будиночки. Працювали над їх створенням на уроках праці, і дома з батьками. Прикрашають тепер будиночки дерева біля нашої школи, чекають з нетерпінням своїх крилатих господарів.
   Учні 3 класу випекли символічних птахів, яких тримаючи в руках на подвір'ї закликали птахів,
Ставши в шеренгу виспівували:

 Пташок викликаю
 З теплого краю:
- Летіть, соловейки,
 на нашу земельку,
 спішіть ластівоньки,
 пасти корівоньки!
  За уявленням наших предків, пташки вісники радості, їх завжди цінували й оберігали. Сподіваємося, що завдяки щирим дитячим турботам птахів у нашому краї буде все більше і більше.




Учень-9 класу
Костичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Рамізов Руслан